Tarieven

U bent op zoek naar een advocaat en een van de eerste belangrijke vragen die u uiteraard stelt is: wat zijn de kosten?
We kunnen u allereerst meedelen dat Knuwer advocaten met ingang van 2016 de tarieven vereenvoudigt. Wat betekent dat voor u?

Wij vinden het logisch dat we een onderscheid maken in tarieven voor zakelijke en particuliere relaties. Particulieren kunnen de kosten van onze werkzaamheden niet zakelijk opvoeren en daarom de BTW fiscaal niet verrekenen. Wij houden daar met de hoogte van onze uurtarieven rekening mee. De hoogte van ons uurtarief is mede afhankelijk van de concrete omstandigheden. Denk hierbij aan onder andere de soort zaak, de ervaring van de behandelend advocaat en het belang van de zaak. In het kennismakingsgesprek kunnen onze advocaten u een scherp voorstel doen.

Bij Knuwer advocaten vinden wij dat rechtshulp voor brede lagen van de bevolking toegankelijk moet zijn. Wij werken daarom – afhankelijk van het soort zaak en de te verwachten complexiteit daarvan – ook voor particulieren, die in aanmerking kunnen komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand (een ‘toevoeging’). In de meeste gevallen zal wel een eigen bijdrage verschuldigd zijn. Indien de aard/complexiteit van de zaak dusdanig is, dat wij die niet op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen behandelen, kan wel een gematigd tarief worden afgesproken.

Voor particulieren die net niet in aanmerking komen voor een toevoeging kan Knuwer advocaten gematigde uurtarieven afspreken.

Ook kunnen wij in bepaalde gevallen voor zowel particuliere als zakelijke cliënten vaste prijsafspraken maken.

Kosten van derden zoals deurwaarderskosten, griffierechten en kosten van deskundigen belasten wij altijd door. Griffierechten en kosten voor deurwaarders dienen voor het begin van een eventuele procedure te worden voldaan.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering maar wilt u toch gebruik maken van Knuwer advocaten? Dat kan. Rechtsbijstandsverzekerden hebben in veel gevallen recht op vrije advocaatkeuze. In dat geval wikkelt Knuwer advocaten de kosten met uw verzekeraar af.

Indien u nog vragen heeft, neemt u dan contact op met één van onze advocaten.

Wij informeren u graag!

Knuwer advocaten Den Helder: 0223-660114
Knuwer advocaten Alkmaar: 072-5127 117

 

 

 

 

 

Belafspraak

Wilt u teruggebeld worden?

Wilt u teruggebeld worden? Laat hieronder uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!Vestiging Den Helder

Vestiging Alkmaar

zakelijke Rechtsgebieden

particuliere Rechtsgebieden

Aanmelden Voor onze nieuwsbrief?

Drs. F. Bijlweg 8a
1784 MC, Den Helder
Telefoon: 0223 - 660114
Fax: 0223 - 660354

» voeg toe in adresboek
Comeniusstraat 10a
1817 Ms, Alkmaar
Telefoon: 072 - 5127117
Fax: 072 - 5126957

» voeg toe in adresboek